Menu

instagram facebook pinterest etsy shop

11.23.2015

Cosy mornings & healthy bakings









good morning :)
we had a very cold and cosy weekend,
beautiful sunrises and yummy bakings.
my favorite cookies:
spiced carob cookies

(vegan, gluten and grain free)
you can replace carob by chocolate :)
i use less honey, olive oil and double ginger instead of cinnamon.
you can also substitute arrowroot by millet,
or buckwheat flour.
or use just rye if you don't mind getting some gluten :)
and my best finding... is for this amazing
buckwheat chia bread,
so easy and yummy!
it's made with soaked whole groats and it's eggs and yeast free,
well, it tastes different than wheat bread...
(i looove bread!)
but it's really nice your body will really appreciate it.
it was hard for me to make it properly because you have to rinse it very-very well,
till water goes clean and groats isn't mucilaginous.
if you don't rinse it well it smells and tastes terrible.
i had to dump it two times until i realize
that the key was the rinse step.
oh! last time i forgot to add chia and it went well too.
And i add 1 tsp of honey to soften the buckwheat taste,
and with carrots it's also yummy!
i must try some other alternatives to make it sweeter or salter,
using flax instead of chia...:)


buenos días :)
hemos pasado un fin de semana bien frío en casa,
con preciosos amaneceres y horneando cosas ricas.
os presento mis galletas favoritas,
son lo más!
galletas picantes de algarrobo.
podéis cambiar el algarrobo por chocolate,
y la harina de arrurruz por mijo, trigo sarraceno,
centeno o cualquier otra harina.
yo utilizo miel y aceite de oliva,
y le pongo más cantidad de jengibre en lugar de la canela.
y mi descubrimiento más celebrado
pan de trigo sarraceno con chía.
se utilizan los granos de trigo sarraceno remojados,
no lleva ni huevos, ni levaduras...
no sabe como el pan típico, claro.
no está tan bueno, porque a mi el pan me encanta!
pero el cuerpo lo agradece un montón!
yo le añado a la receta una cucharadita de miel
para suavizar el sabor del trigo sarraceno.
es super fácil y rápido de hacer, sin amasar ni nada.
el único truco está en aclarar muy bien los granos,
hasta que el agua salga transparente y no haya nada de viscosidad.
queda buenísimo con zanahoria rayada,
el otro día me olvidé de añadir la chía y aún y así quedó bien.
tengo que probarlo con otras cosas para hacerlo más dulce
o especiado con hiervas...
.
morning always brings me beautiful surprises,
this was how it looked my ceiling for some minutes when the sun was reflected
in a motorbike wing mirror parked at the street!
it only happens once in a life,
so lucky to be just there at that moment!! :)
wishing you a happy week,
and tell me if you try any of these amazing recipes please!!
hope you like them :)


las mañanas siempre me dejan alguna que otra sorpresilla,
así de bonito estaba el techo de mi casa el otro día cuando se reflejaba el sol en el retrovisor de una moto que estaba aparcada enfrente de casa,
seguro que no se volverá a repetir, tuve la suerte de estar allí para verlo!! :)
feliz semana!!
y decidme cómo os han salido las recetas, si las probáis!
espero que os gusten!! :)

0 comentarios:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...